CONEIXEMENT DEL MEDI

FOTOS DELS NOSTRES CIRCUITS ELÈCTRICS








 
 









1/2/13 PRÀCTICA SOBRE COORDENADES GEOGRÀFIQUES

Aquest divendres que ve, realitzarem a classe una pràctica sobre coordenades geogràfiques, vos deix aquí un enllaç per practicar una mica més aquest tema.

http://www.weeras.com/play/?SessionId=&Id1=2&Id002=15&Id12=4 


28/1/13 ACTIVITATS DE REPÀS SOBRE EL MÓN
Com bé sabeu, estam veient un tema molt complet sobre el món. Aquí vos deix un enllaç per fer unes activitats de repàs i ampliació sobre els conceptes treballats.

http://www.xtec.cat/~ivilater/enlinia/laterra/laterra.html


30/11/12       SESSIÓ RESUM DE GEOLOGIA

Aquest divendres, na Malén va tornar a venir i ens va acompanyar a la sessió de coneixement del medi i ens va parlar de diversos temes relacionats amb el tema que estam vegent: El planeta Terra.
Parlàrem de la creació del món, de la seva morfologia interna i dels canvis incessants que els moviments del magma del mantell i de les plaques tectòniques produeixen en l'escorça terrestre: dorsals, falles, plecs...

 La proposta que us feim ara és visionar aquests vídeos que us deixam enllaçats aquí, per tal que els conceptes que hem estudiat i ampliar-ne d'altres:
Primer vídeo sobre l'origen de l'univers i la Terra 

Segon vídeo: sobre la formació de la Terra 

Tercer vídeo: L'escorça terrestre i les plaques tectòniques 

Quart vídeo: Tectònica de plaques 

Sobre aquest darrer vídeo, vos deix unes preguntes perquè les contesteu al quadern. Podeu visionar-lo tantes vegades com sigui necessari per anar contestant-les:
1- Comenta la frase: l'escorça terrestre no és una capa uniforme.
2- Posa nom a les 6 grans plaques tectòniques de l'escorça terrestre.
3- Què és la deriva contintental?
4- Què és Pangea?
5- Què li va passar a Pangea fa milions d'anys?
6- Què són les dorsals medioceàniques?
7- Què li passa a l'escorça a les zones de subducció?
8- Què es forma quan, excepcionalment, una dorsal submarina aflora sobre la superfície dels oceans?

 

28/09/12       PRÀCTIQUES DE LABORATORI A LA BIBLIOTECA


El passat divendres vint-i-vuit de setembre, vàrem dur a terme una pràctica de laboratori amb na Malén, que a més de ser la mare d'en Marc i de na Júlia, també és professora de biologia.
Va dur unes lupes i microscopis que molt amablement ens van cedir el departament del seu institut i amb elles poguérem analitzar cèl·lules vegetals i animals, observar minerals i altres éssers vius amb més detall i sobretot vàrem aprendre de manera lúdica i vàrem compartir uns moments molt entretinguts descobrint el nostre entorn des d'una altra visió més científica. A més, prenguérem nota dels elements que observàvem fent dibuixos en els nostres quaderns de camp.
Aquí teniu les fotografies de l'activitat.